NOC*NSF reviseert voorschriften en richtlijnen van sportaccommodaties

Sportaccommodaties moeten aan bepaalde richtlijnen en voorschriften voldoen. Er moet worden voldaan aan richtlijnen voor kwaliteitsaspecten, sportfunctionaliteit, veiligheid, maatwerkbaarheid, uniformiteit en duurzaamheid. Op die manier borgen we de kwaliteit van de sportaccommodatie.

Maar ook de eisen, richtlijnen en voorschriften die we stellen aan sportaccommodaties zijn natuurlijk ooit eens aan vernieuwing toe. De beweegcultuur verandert en dus verandert de manier waarop we naar sportaccommodaties kijken ook.

NOC*NSF is momenteel bezig met een grote revisie van het ‘Kwaliteitshandboek Sportaccommodaties’ en Pim Scherpenzeel van Scherp Advies is namens een aantal sportbonden bij dit proces betrokken.

Dit proces zal gaan leiden tot een digitaal gebundeld ‘Kwaliteitszorgsysteem Sportaccommodaties’; een online platform waarop alle minimale eisen per sport zullen zijn verdeeld in voorschriften, richtlijnen en aanbevelingen. De planning is dat dit platform in juli 2021 (vóór de zomervakantie) zal worden gelanceerd.

Heb je tot die tijd informatie nodig over richtlijnen m.b.t. de bouw en inrichting van (indoor) sportaccommodaties, neem dan contact met ons op via info@scherp-advies.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *